2024-08-04
打电话订位,吾讲要叫烧肉先有泡菜蛋同芝士粟米,入场吾讲,我之前同朋友食过,系好食既,哩两样野,所以想再食多次,但问题入场都吾讲,个XYZ带入场后,只系话有两个套餐拣,如果套餐吾岩可以散叫之后同事黎开炉,咁我都问多次,系咪可以免费再加(泡菜蛋同芝士栗米)个同事话可以,都系冇讲要叫烧肉先有免费再加蛋同芝士到叫左野食,有个吾记得,好似系女同事,行埋黎问我仲烧吾烧,吾烧帮我熄左炉好啦,炉熄左,啲蛋未熟,我问另一个女同事,熄左炉,系咪都会熟架个蛋,我谂紧系咪个炉分两部分,个蛋会照熟,之后佢叫我等等个XYZ再次出现,XYZ开头系大条道理行埋黎问我,你叫吾叫烧肉,我话吾会叫,咁即系吾烧啦,我(XYZ)收左去我问佢点解订位到入场到我问开炉个同事,你地都冇讲,佢就问我啦,咁你烧吾烧丫(佢系用个丫尾音黎问我,吾系用呀尾音,哩个丫,系态度差到点先会用个‘’咁你烧吾烧丫‘’)你吾烧,我咪帮你收左个炉去,你可以选择,吾叫我(XYZ)就收,叫我(XYZ)就放返系到我同佢讲左,你地同事同你吾一早讲,我问你开炉同事,话可以再加(免费)你咁样行埋黎,直接问我叫吾叫,吾叫就收,我真心忍住到道,同佢讲点解你冇人讲,问都问左
我同佢讲左,你地同事同你吾一早讲,我问你开炉同事,话可以再加(免费)你咁样行埋黎,直接问我叫吾叫,吾叫就收,我真心忍住到道,同佢讲点解你冇人讲,问都问左你同事,你行埋黎好似我问题咁
我好老实讲,我记得哩两样野好味既,今日专灯黎食,但我知点都要叫野食既,原本系想叫3样野,但女朋友话食得小,叫我叫左两样先
我地事先都问左同确认多次一个开炉男同事,可以免费再加,咁我地叫野食
但佢XYZ明知道,我同佢讲左个情况,都仲可以用差到我做错,我欠佢既态度问我,你吾知情况,我讲左,都系劲差垃圾服务(XYZ)
最后结论系,我未遇过咁差服务既餐厅,第一次,百年难得一见既垃圾服务,仲收左我加1服务费,卖单300几蚊,但我冇乜点食,全份炸鸡200左右,$88个汤,我只系食左小小前菜饮左杯$28冻柠茶,女朋友只系食左小小紫菜饭同饮左小小汤同薯条,我地两个完全冇胃口食,因为个垃圾服务既XYZ员工
但最后补充,我女朋友话XYZ吾似坏人,佢只系吾识服务行业同吾识做人,行埋黎处理件事到我地冇乜点食走,卖单问佢写字楼电话,一句SORRY都冇
我最终吾想公开佢姓,吾想影响佢份工,但真心忍吾到哩种做错吾认仲大大声冇礼貌既员工XYZ