2023-08-13 1015 浏览
订左两围枱,晚饭12人枱上菜喺客人面前而唔放上无野嘅转盘,见到有BB都仲要喺果度上菜,翅更加唔洗指意佢上到你个位,最嬲系片皮鸭第一次黎啲皮痴埋哂完全拎唔到,叫经理换完本好声好气,一阵经理话蒸得太热痴埋哂,佢话叫厨房蒸完搣返开先比我地,我地都ok,15-20分钟左右换个碟黎完全系冻嘅,系真系冻嘅,叫经理两围都退左个片皮鸭,佢好话我地食左佢啲鸭皮唔肯退,我地就同佢嘈,如果唔系佢啲皮等咁耐我洗净食佢啲鸭皮,更何况我系仲有鸭皮系度仲要冻哂,嘈左好耐,佢话要收走啲鸭皮,我话随便,佢仲一片片数我哋食剩几多片,仲话啲皮冻唔关佢事,我反问佢唔关你事咁都唔关我事,你比唔足野我点解要我去埋单。虽然最终佢系取消左,但食到一肚火,高度black list,完。
2023-08-12
庆祝纪念