老母介绍话佢成日去呢度食糖水,见滔滔排哂队无位,唯有转个弯粗粗地试下d糖水,本身都已经无期望,但估唔到系咁差。叫左个芋圆仙草冻 & 桃胶个仙草冻上面有一堆罐头生果,芋圆呢?原来得3粒⋯⋯ d生果好难食,咪就系罐头菠萝啰!其实乜野都无味,净系得糖水味,垃圾。然后食到一半太难食,打包半碗,问佢啰个盖,问佢个盖系咪唔驶钱?佢话唔收啦(因为净系啰左个盖,胶袋都无要佢)然后埋单走人,佢收我30+35+2。我问「佢果2蚊边度黎?」阿叔凶我话「外卖丫嘛!外卖加$1你睇唔到架咩?」我话「外咩卖呀?我堂食架㖞」阿叔话「你唔系用外卖碗咩?咁咪加$1啰,写左架啦!」我话「我无叫过你用外卖碗㖞 ! 系你自己用外卖碗!我明明坐系度堂食」阿叔话「你打包呢个咩黎?唔系外卖咩?」我话「我系将你个堂食个外卖兜啰个盖咋wo 我堂食架! 岩岩问你话唔驶收钱我先啰个盖!」阿叔话「算啦唔驶比啦 咁计较果两蚊」我话「唔系我计较!系你而家堂食屈人比外卖钱!」非常差嘅服务态度,食物又唔系好食,无下次。
叫左个芋圆仙草冻 & 桃胶
其实乜野都无味,净系得糖水味,垃圾。

我问「佢果2蚊边度黎?」
阿叔凶我话「外卖丫嘛!外卖加$1你睇唔到架咩?」
我话「外咩卖呀?我堂食架㖞」
阿叔话「你唔系用外卖碗咩?咁咪加$1啰,写左架啦!」
阿叔话「你打包呢个咩黎?唔系外卖咩?」
阿叔话「算啦唔驶比啦 咁计较果两蚊」
我话「唔系我计较!系你而家堂食屈人比外卖钱!」

非常差嘅服务态度,食物又唔系好食,无下次。
  • 无野好食