餐厅: 大家樂
资讯:

自问光顾过多次大家乐,但今次真系令我忿忿不平,唔写差评唔得。事缘我朋友(我帮佢代取,所以下面用第一人称)点咗个烩杂菜汁鸡扒饭,唔需要交单入去,咁睇显示屏等号码啦。过咗一阵,见到显示屏有我个号码,但出到去水吧位系无餐取。咁就问下店员系咪可以取餐,佢答我:「唔系,我系通知你个餐要等得耐d,预六分钟度。」好喇,我返埋位坐多阵,跟手显示屏又见到我号码,我再出去睇系咪取得餐,佢又答:「你唔等得食其他啦!」我就唔紧要,但你个显示屏多次写取餐,咁我出黎都好正常啫,出到黎又话未得,我等呢个餐等咗不下十分钟。我明制作需时,咁店员阿姐都唔好成日禁个号码出黎愚弄我啦!跟手有唔少食客捧埋个餐返转头投诉d野未熟,例如有吉列猪扒、鸡扒等。果位店员阿姐毫不客气咁串d食客:「你都系唔好食呢个,食其他野啦!」大佬,我如果要食其他野,一开始点餐就叫咗其他啦,咁我点解要拣食呢个餐?我明白煮得唔熟唔系你既问题,但你作为公司代言人,入面厨房、水吧有咩错你都要处理。好喇,写返我个饭……跟餐餐具好污秽,把刀仲残留咗上一手既肉酱污迹;杂扒饭无汁,猪扒硬过香口胶,要好用力先锯到,如果你享受锯扒可以一试;鸡扒正常可食用;冻奶茶难饮到唔知

好喇,写返我个饭……跟餐餐具好污秽,把刀仲残留咗上一手既肉酱污迹;杂扒饭无汁,猪扒硬过香口胶,要好用力先锯到,如果你享受锯扒可以一试;鸡扒正常可食用;冻奶茶难饮到唔知点形容,我会讲除咗冻之外,无其他野符合到冻奶茶既描述。
2019-01-18
午餐