2022-10-08
今晚同屋企人去呢间餐厅度食晚餐,谂好哂食咩叫人落单,想叫pizza个侍应就讲「对唔住,暂时无pizza。」好啦,咁咪食第二啲。就叫住滑蛋饭同埋黑松露唔知咩扁意粉先。跟住个侍应比返张单埋嚟,张单上面多咗3个餐同1杯野饮,以为佢比错台单但睇完张台号又无错,咁就叫返个侍应埋嚟改返张单,佢行开咗一阵再返返嚟,先同我地讲无意粉转意大利饭得唔得,问佢点解,佢话咩厨房无落货定唔知咩,总之就搞笑,你周末唔落货做咩生意?听到咁已经无哂心机食同埋有啲燥,叫乜无乜都唔系第一次,本身已经想走但佢又嚟咗个滑蛋饭,唯有食埋佢。之后有个灰色衫女人拎外卖出嚟系咁望住我哋,然后就有个黑衫女员工走嚟问我地点解叫哂餐又取消。首先你拎住个张单就系头先比我地个张,台号唔同咗,即系头先有人入错台号;第二,叫咩无咩咁可以食啲咩?灰衫个个唔知系咪经理定管理层,淆底唔敢过嚟问原因要推啲细嘅出嚟问?定你管理层知道发生咩事所以唔敢过嚟惊样衰?厨房换哂人?点解周末都唔落货返嚟?你连个场都封咗后半,我当你无人手返工封后半场我理解,但你无食物供应就系你问题,pizza得两款你都无得卖,咁你贴系门口话比人知都好吖。我自己都做过好多年饮食业,我尊重
好啦,咁咪食第二啲。
就叫住滑蛋饭同埋黑松露唔知咩扁意粉先。
我自己都做过好多年饮食业,我尊重做饮食业嘅人,从来唔会为难佢地,但今次我真系觉得离谱,呢间餐厅装修前一大间都仲好地地,装修完斩咗一半细间咗反而仲衰。
高层检讨下啦好嘛?唔系嘅就完租就走啦唔好浪费个舖位。