喺香港 唔单止九龙城, 其他地方都食过好多间泰国菜餐厅。今次行开九龙城,买完拜神嘅花,谂住食埋饭先走。呢间餐厅其实行过好多次,今次终于入去试下。入去前见到应该冇乜冷气,唔紧要!见佢门面好旧,应该开左好多年?应该有保证!结果中伏啦!!!一入到去,睇完一轮餐牌,都系例牌嘅泰国𩠌,冇乜特别。落order侍应嘅态度非常🙅🏻‍♀️!我2个人叫左5样嘢。串烧 -2鸡2牛2猪泰式酸辣凤爪生菜肉碎包泰式炒粉丝烧鲫鱼串烧鸡 有酸味,猪 鞋 好干,牛 算正常但都系鞋!沙嗲汁 好希 唔好食!泰式凤爪应该系我食过最难食嘅泰式凤爪!完全冇味!上到枱成碟野好似冇捞过咁!凤爪完全系白雪雪!(图中 系我自己捞完先食,但都系冇味!)生菜肉碎包生菜系好食 够脆,但肉碎完全唔正宗!连最重要嘅猪皮都唔落泰式炒粉丝完全唔系𠮶回事!佢用炒金边粉嘅汁嚟炒粉丝!烧鲫鱼最简单 香茅都冇!烧得唔干身!鱼肉系梅嘅!简单来讲!我明白喺香港好难食到正宗嘅泰菜!但呢间嘢,绝对系经典!经典嘅难食!做出嚟嘅𩠌,可以讲系Hea做!求求期期整俾你 你就食啦!我好钟意食泰国菜,但系图中系食净嘅,因为实在食唔落!我谂佢系九龙城泰国菜之最!最Hea!最难食!题

呢间餐厅其实行过好多次,今次终于入去试下。

一入到去,睇完一轮餐牌,都系例牌嘅泰国𩠌,冇乜特别。
落order侍应嘅态度非常🙅🏻‍♀️!

我2个人叫左5样嘢。

串烧 -2鸡2牛2猪
泰式酸辣凤爪
生菜肉碎包
泰式炒粉丝
烧鲫鱼

串烧
鸡 有酸味,猪 鞋 好干,牛 算正常但都系鞋!
沙嗲汁 好希 唔好食!

泰式凤爪
(图中 系我自己捞完先食,但都系冇味!)

生菜肉碎包
生菜系好食 够脆,但肉碎完全唔正宗!连最重要嘅猪皮都唔落

泰式炒粉丝
完全唔系𠮶回事!佢用炒金边粉嘅汁嚟炒粉丝!

烧鲫鱼
最简单 香茅都冇!烧得唔干身!鱼肉系梅嘅!

我好钟意食泰国菜,但系图中系食净嘅,因为实在食唔落!
我谂佢系九龙城泰国菜之最!最Hea!最难食!

题外话,因为佢系开放式厨房,所以我见到个厨师唔戴口罩!
2022-07-12