2018-01-25 127 浏览
黎到登龙街,喺芸芸拉面店之间要拣一间食本黎就唔容易,见系尖咀成日有人喺门口排队呢间谂住实无死,点知咁都可以中大伏一入门口都仲感觉还好,第一个感觉系好香嘅烧肉味坐低落单,选择都算多,不过都系大路野,分别都系辣唔辣,有几辣,加蛋,加紫菜,加肉特盛咁上下等到面黎左,先讲唔辣果碗,汤底唔错唔系得个咸字,有香味辣果碗,辣味冚左本黎嘅猪骨汤香味,成碗变得普通左再讲旧肉,通常人地烧肉卷埋煮完烧完再切,所以系圆形同肥瘦均匀啲,呢旧系成大条肥膏系侧边,即时觉得好肥腻,而且浸完落汤,烧出黎嘅香味无左大半,口感都唔觉有点烧过,同原先入门口闻到嘅烧肉味扯唔上关系,感觉上落差有啲大再讲埋只蛋,好食嘅蛋即时令碗面嘅感觉提升,但呢度只蛋……?基本野都未做好,竟然系熟左一啲都唔流心!豚王一风堂呢啲做开嘅一定唔会系只蛋出事,估唔到呢间咁嘅野连只蛋都搞唔掂,垃圾其他野食,招牌饺子有落浆整个网底,口感算唔错,不过无乜特别炒野菜,人地炒椰菜佢炒芽菜,有几多人会钟意? 不过呢样睇个人,不予置评最后,讲最唔满意,讲侍应态度我落左一客饺子,再发现新会员有优惠价第一个走黎,我问落左单可唔可以转番优惠券,佢话唔可以,Fine咁我咪加,

一入门口都仲感觉还好,第一个感觉系好香嘅烧肉味

等到面黎左,先讲唔辣果碗,汤底唔错唔系得个咸字,有香味
辣果碗,辣味冚左本黎嘅猪骨汤香味,成碗变得普通左

其他野食,招牌饺子有落浆整个网底,口感算唔错,不过无乜特别

最后,讲最唔满意,讲侍应态度
我落左一客饺子,再发现新会员有优惠价
咁我咪加,佢又话一份好大份惊我食唔晒,好似我自己唔知要食几多咁,结果隔一阵再加
第二个黎,就话优惠只可以用一次,再重覆两次,好似质疑我用过个优惠咁

总括黎讲,呢度伙计好畀到我茶记嘅感觉,真系不如自己黎好过
加上野食又唔系有惊喜,实在谂唔明点解值得有咁多人排住去食佢? 唔通因为都未食过所以慕名而来?

睇唔透,只可以话霸吗? 霸什么?