2022-07-06
🖤未试过嬲到想上黎写差评🖤早几日落左3号波同朋友见到呢间野啲相睇落去啲食物质素唔错就想去试下,打去book位第一次打电话去想book九点半佢就话唔理你book几点佢地都系十点半last order 十一点埋单。咁我地之后时间可以早就谂住打去改做8点啦,点知打过去佢系话冇我地嘅booking佢话你直接过黎得架喇,我地有位。我都明白岩岩落波好多餐厅都系大把位,都会系差唔多做法所以算系冇乜野可以弹劾。入到餐厅烟雾弥漫💨我以为自己真系去咗神灯个世界🧞♂️,好明显通风唔系咁好。埋到台见到张凳同张台系反光嘅,一用纸巾去抹成张都系油。入到坐先要拣左level几先,咁我地就拣左level2。跟住发现台面有六罂受咗潮嘅调味粉同埋一个入面冇野兼出面冇标示系咩黎嘅神灯壶😌,朋友问店员有冇得换啲倒得出嚟嘅调味粉,店员就话冇新嘅调味粉叫我地可以用出面自助区提供嘅烧肉汁🙃。算数办法总比困难多,我朋友就用烧肉汁食,反正平时我都唔会点样用调味料食烧肉🤓,所以对我一啲影响都冇。出面自助区有牛仔肠,芝士肠,汉堡扒,预先腌好咗嘅猪颈肉丝,鸡翼,鸡扒,同埋一啲小食&熟食。鸡扒烧得好够嫩系几好食嘅。 蒜蓉味猪颈肉丝系0.5-1
入到坐先要拣左level几先,咁我地就拣左level2。
出面自助区有牛仔肠,芝士肠,汉堡扒,预先腌好咗嘅猪颈肉丝,鸡翼,鸡扒,同埋一啲小食&熟食。鸡扒烧得好够嫩系几好食嘅。 蒜蓉味猪颈肉丝系0.5-1cm阔到啦,咁我都明做放题要控制成本,但都唔系去到咁尽啰😡,咁度缩都算数,烧完摆入口🤮馊嘅,Diu🤮lur都lur唔L切。
头盘佢就会上一次啲牛肉比你,全部都有哂名比你睇系边一只牛肉,而家坊间好多放题都会咁做👍🏻👍🏻👍🏻。但系人地啲头盘一定系攞啲比较靓仔嘅你食而唔系一啲雪到啡色嘅比客人啰。
点餐系统入面净系得数量比你拣但佢又冇单位架啵,完全系要你估佢个单位系咩,好似个芝士年榚咁,张相就三件定两件,咁咪谂住叫一份一人一旧试下先,点知佢就黎一件,真系多L谢哂,就连肉类都系1件1件咁落单😑。
lv2嘅牛肉真系一般般,同坊间食到嘅同级数牛差唔多冇咩特别。牛嘅唯一推介系封门柳有牛味同有啲咬口。👍🏻👍🏻👍🏻
剌身我唯一有食嘅就系带子,都唔错嘅。👌🏻
佢仲有一啲要点餐先有嘅冷盘&熟食,咁我地就叫左凉拌凤爪,炸鱿鱼须,炸鸡软骨&叉烧拉面。个炸鸡软骨系几好食嘅,但系个凉拌凤爪唔讲我以为佢系用水去做凉拌,炸鱿鱼须又腥又硬攞黎训练牙力就一流👍🏻,叉烧拉面个汤底够哂浓欢迎想肾亏人士去挑战😉。
佢除左一般放题都有嘅汽水,王老吉,凉茶之外仲有一堆特饮,咁我地就叫左雪榚红豆冰,脆脆阿华田,雪榚红豆冰嘅雪榚好明显系杯装雪榚就咁放上去,呢个都唔系咩问题纯綷卖相差啲咁姐,但系个红豆冰同坊间茶记冲法好唔同,有兴趣可以试下,怪到你唔信。脆脆阿华田黎到个样系几靓嘅,一饮pk超淡阿华田,7仔啲阿华田都仲好过佢,啲脆脆就淋嘅,唔知脆左系边度,可能系我个脑到。🤣
店员就话2230last order,但系到左2200就好多野都已经冇得叫,自助区啲野都收起哂,摆明要你冇野食提早走人,唔知呢啲系唔系叫赶客呢。