2023-01-16
尖沙咀有好多特色酒吧,今次就黎左呢间chill下😜 呢到环境黑黑地几有格调,装修行木质🪵工业风既型格路线,而野食就行fusion路线,虽然portion细啲,但系味道同配搭都高质,用黎送酒啱啱好~ 而cocktail同mocktail既调配都别出心裁,有好多新鲜既组合,而且饮落令人觉得舒服😌 甚至有surprise既secret cocktail tim,大家行过都可以入黎试下😜(5 😍 系满分,🤩系半分)松叶蟹肉柚子沙律 🦀️🍊🥗 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)首先用埋蟹盖做装饰几靓🤩 跟住有几多梳鲜甜既蟹肉🦀️,质感软滑绵密,唔会有雪味❄️ 下面系中华沙律🥗,系裙带菜黎,以往小编觉得中华沙律🥗啲海藻味奇怪唔好食,但今次既酱汁系用左酸爽既柚子醋🍊,酸酸甜甜感觉几清新,配埋爽口既裙带菜,成件事好fresh又唔会有草青味🌱🤩意大利馄饨配白松露油杂菌酱 🥟⚪️🍄 - $108 (好味指数:😍😍😍😍🤩)个意大利🇮🇹馄饨咬落烟烟韧韧,粉感唔会好重~ 入面仲有啲猪肉🐷同芝士🧀️,几惹味juicy~ 另外个酱⚪️🍄够晒creamy,放耐左都唔会水汪汪,感觉有几浓郁既菇菌香味😍 够晒香口,白松露带有大蒜
(5 😍 系满分,🤩系半分)
个意大利🇮🇹馄饨咬落烟烟韧韧,粉感唔会好重~ 入面仲有啲猪肉🐷同芝士🧀️,几惹味juicy~ 另外个酱⚪️🍄够晒creamy,放耐左都唔会水汪汪,感觉有几浓郁既菇菌香味😍 够晒香口,白松露带有大蒜🧄同坚果香气,仲带少少蜂蜜🍯、稻草🌾同杏仁香味,而用白松露⚪️会比起黑松露⚫️再清香啲,就算怕松露𠮶种汽油味都唔怕~ 同杂菌🍄相得益彰,感受到菇🍄唔同既层次👍🏻
烧厚切牛舌 🔥🐮👅 - $118 (好味指数:😍😍😍😍)
牛味🐮几浓郁,唔会有膻味~ 用料酒🍶煮过之后,就带少少甜甜既肉味🐮同酒香~ 而且系厚切既几爽脆弹牙又带啲烟韧,但唔会话韧到好难咬,入面几软嫩,油脂分布均匀,都几juicy唔会烧得🔥太干~
单骨鸡翼配一口芝士 🦴🐥🧀️ - $78 (好味指数:😍😍😍🤩)
单骨🦴方便食,食落就啖啖肉咁,份量都算多~ 煎到金黄色唔会㶶,食落香口惹味,几香鸡味🐥~ 至于个一口芝士🧀️系金黄色,表皮香脆,里面creamy,有浓郁咸香既芝士🧀️香味,又唔觉好漏~ 挤埋旁边既柠檬汁🍋就更加清新,可以中和到炸物既油腻~
Perfect Lady - $98 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢杯系cocktail黎,用左widges gin、桃🍑、sweet & sour同埋蛋白🥚,卖相吸引,有甘香清甜既桃味🍑,偏甜啲好易入口,就算beginner饮都无问题~ 加上有蛋白🥚所以口感会绵密啲~
Virgin Lady - $88 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢杯系mocktail黎,用左Lyre's 无酒精干伦敦杜松子酒、Lyre’s无酒精橙酒🍊、sweet & sour同埋蛋白🥚,味道有橘子🍊既清香,但唔会系𠮶种人工既甜橙味🍊,清新自然,加上酸酸甜甜用黎消济几好~ 加上有蛋白🥚所以口感会绵密啲~
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍