餐厅: 湯譜
资讯:

2019-03-27 390 浏览
一间成日行去pmq 时都会经过既汤水店,因为太耐无饮过汤水,今次终于的起心肝入去一试,加上今次有两个人,可以试下不同既汤款偷下师可能位于中环区关系,小店装潢既感觉跟传统印象中既中式汤水店有颇大分别,甚至带有一点文青感觉,连装汤既纸碗文案设计都玩味十足,相信可以迎合到年青既市场。我地叫左大路既松茸菇瑶柱螺头炖汤,同埋比较少见既黑蒜螺头炖汤,两款汤都非常出色,钟意饮中式汤既一定会满意足料又足味既松茸菇瑶柱螺头炖汤,螺味甚重,松茸既菇菌味道比一般既用冬菇煲既味道更厚更香。惊喜既系黑蒜螺头炖汤,非常清甜,蒜味香浓以不过重,同样螺味很出,味道层次丰富,相信不懂配方的话自己好难煲到依只味道,值得比钱人地赚另外叫左大大粒既烧卖,味道不错,即使不点附送既豉油都够晒味,不是一般既工厂货式。汤谱亦设有外卖服务,喜欢中式汤水既绝对值得一试