放假去远啲 ...与儍爸去咗元朗逛逛 ...去到元朗第一件事梗系揾间 cafe叹个 brunch 医饱个肚先 ~~我哋拣咗教育路呢间型格工业风咖啡店外面座位很适合带同毛孩一起用餐 ~~● 虎虾、蟹棒、蟹籽、烟肉粉红汁卡邦尼手打意大利面 (HK$108)酱汁好 creamy,里面有很多蕃茄蓉,酸酸甜甜手打意大利面较粗厚,有点似乌冬,入口烟韧弹牙挂满酱汁和蟹籽,口感丰富,开胃滋味● 法式鹅肝安格斯牛肉汉堡包薯条 (HK$148)面包烘得又香又松软鹅肝大大块又够厚身,煎至微焦,油脂甘香安格斯牛肉汉堡超厚,肉味浓郁,肉汁满满配上半熔芝士和蕃茄,邪恶好食 ~~● 蜜糖芥末鸡翼 (HK$60)鸡翼炸得又香又脆,配上蜜糖芥末酱很惹味 ~~儍爸● Pineapple Espresso Tonic (HK$50)估不到呢个配搭又几夹㖞 ~~入口有菠萝嘅果香、咖啡嘅醇香和 Tonic 嘅甘甜和气泡感味道清爽又特别 ~~儍妈 ● Latte (HK$35)未饮已经闻到好香咖啡味,饮落去香浓顺滑加埋靓靓拉花,饮完心情都好啲 ~~** 以上分享是以我的口味、体质和情况作出分享及感受,一试 / 合用与否请自行决定

放假去远啲 ...
与儍爸去咗元朗逛逛 ...
去到元朗第一件事梗系揾间 cafe
叹个 brunch 医饱个肚先 ~~
我哋拣咗教育路呢间型格工业风咖啡店
外面座位很适合带同毛孩一起用餐 ~~
虎虾、蟹棒、蟹籽、烟肉粉红汁卡邦尼手打意大利面
酱汁好 creamy,里面有很多蕃茄蓉,酸酸甜甜
手打意大利面较粗厚,有点似乌冬,入口烟韧弹牙
挂满酱汁和蟹籽,口感丰富,开胃滋味
法式鹅肝安格斯牛肉汉堡包薯条

● 法式鹅肝安格斯牛肉汉堡包薯条 (HK$148)
面包烘得又香又松软
鹅肝大大块又够厚身,煎至微焦,油脂甘香
安格斯牛肉汉堡超厚,肉味浓郁,肉汁满满
配上半熔芝士和蕃茄,邪恶好食 ~~
蜜糖芥末鸡翼
● 蜜糖芥末鸡翼 (HK$60)
鸡翼炸得又香又脆,配上蜜糖芥末酱很惹味 ~~

Pineapple Espresso Tonic

估不到呢个配搭又几夹㖞 ~~
入口有菠萝嘅果香、咖啡嘅醇香和 Tonic 嘅甘甜和气泡感
味道清爽又特别 ~~
  Latte
儍妈 ● Latte (HK$35)
未饮已经闻到好香咖啡味,饮落去香浓顺滑
加埋靓靓拉花,饮完心情都好啲 ~~
2023-11-04
午餐