2023-03-28
湾仔闹市之中人来人往嘅春园街上,原来有一条毫不起眼嘅楼梯直通二次元空间,夜晚同太太食左位于春园街一楼嘅Ulura,真系大开眼界,环境非黑即白,玩味十足。- 阿根廷红虾刺身配蕃茄沙沙多士:手掌咁大嘅虾刺身,配以热辣辣香脆多士,出奇地match同好食㖞- 香煎美国有骨猪鞍扒拌苹果烧汁:猪鞍扒极极极厚,口感系爽,肉汁大量。猪扒唔多人欣赏,但好食嘅猪扒真系另外一个境界,诚意推荐!- 煎带子龙虾汁蟹籽意大利饭:煎带子大大粒,外皮煎至金黄色,口感鲜嫩,整体份量亦十分够- 二次元立体梦幻蛋糕:蛋糕到嘅一刻我真系笑左出声,二次元得黎,又真系好立体,顶头坐住一粒超搞笑嘅士多啤梨仔,我同太太都比佢笑死(每食一淡蛋糕都会郁到佢,真系笑足全程)- 富士芝樱祭-丸久小山园抹茶 Tiramisu:非常靓嘅摆盘,而且抹茶味浓,口感丰富,非常好食辛勤一天,放工后放飞自我,浸淫于梦幻嘅二次元世界,奇幻有趣,难忘!