2024-01-19 94 浏览
🌟Enso🌟同朋友口痕想食串烧,上网揾咗呢一间喺坚尼地城嘅舖头,见餐厅外观好有型,就谂住试试佢 😎 自家制免治鸡肉棒平时出去日式串烧店,一定会叫免治鸡肉棒🤤🤤Enso嘅免治鸡肉串,唔止有鸡肉,仲有鸡嘅软骨,食落好有咬口😆有多重口感👍仲要加埋冻嘅蛋汁同酱油🤤超级好食鸡皮平时喺出边食鸡皮串得几块,但系呢就有好多😆鸡皮系偏淋身牛舌平视我系超级怕食牛舌😗但系朋友食,就谂住陪佢,但我估唔到呢度嘅牛舌令我改观,佢食落爽口,因为佢唔会少得过熟👍👍👍烟肉荔枝荔枝好多汁,一咬落去好多荔枝汁爆出嚟黑豚五花腩呢个五花腩都要赞,肥瘦分明🫶🫶🫶调味适中,加埋柠檬汁仲去除埋油腻感~明太子饭团饭团嘅外层用咗酱油去烧,烧到好脆!食落仲有少少似饭焦嘅感觉😆牛肉火锅牛肉火锅,有好多菜类,有菇、旺菜、金菇……有一样最特别嘅系佢俾埋洋葱🧅我第一次洋葱打边炉,但系佢嘅味道出奇地同成个汤底好夹🤣牛肉又鲜嫩,价钱又唔贵,值得一试!冷乌冬蓝乌冬嘅摆盘好靓,佢嘅食法有少少似荞麦面,要点汤汁食,不过佢仲有鹌鹑蛋😂第一次生食鹌鹑蛋,感觉几有趣🥰提子梳打🍇提子梳打甜度适中👍
🌟Enso🌟

自家制免治鸡肉棒

鸡皮
平时喺出边食鸡皮串得几块,但系呢就有好多😆鸡皮系偏淋身

牛舌

烟肉荔枝
荔枝好多汁,一咬落去好多荔枝汁爆出嚟

黑豚五花腩
呢个五花腩都要赞,肥瘦分明🫶🫶🫶
调味适中,加埋柠檬汁仲去除埋油腻感~

明太子饭团

牛肉火锅
牛肉又鲜嫩,价钱又唔贵,值得一试!

冷乌冬

提子梳打🍇