2022-01-13
由于坚尼地城近海旁,感觉越嚟越多咖啡店进驻,贪佢个感觉够chill够relax。如果单单听Enso呢个名其实都几似一间cafe🤣但Enso其实系一间行型格路线嘅日式居酒屋,主打日式料理同串烧,一入门口就见到L字型嘅bar枱,望住玻璃另一边嘅串烧师傅一路烧一路食,好有Omakase嘅感觉呀🤩。。🔘西京银鳕鱼定食 | $228评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 饭餐定食包括左渍物、汤、沙律、饮品、甜品同主食。银鳕鱼即叫即烧,用烧烤炉架烧出嚟嘅食物带点焦香,闻到都流晒口水🤤鱼肉好嫩口好正,表面涂上酱汁令味道更突出,加上烧至脆身嘅外皮简直好食到停唔到口!。。🔘 鸡泡鱼干 | $88评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 由唔知几时开始钟意咗食鸡泡鱼干🤤Enso嘅鸡泡鱼干份量都几足,烧到好香之余仲非常之有咬口!点埋沙律酱食真系一流。。。🔘自家制免治鸡肉棒 | $54评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 呢款鸡肉棒系日本串烧界嘅代表,食日式串烧系一定唔少得佢!免治鸡肉入面加入鸡软骨,松软嘅鸡肉夹住好有咬感嘅鸡软骨,加埋蛋汁真系好好食🤤推介!。。🔘明太子饭团 | $38评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 另一个系日式串烧店必试嘅菜式。饭团表面烧
西京银鳕鱼定食
🔘西京银鳕鱼定食 | $228
鸡泡鱼干
🔘 鸡泡鱼干 | $88
自家制免治鸡肉棒
🔘自家制免治鸡肉棒 | $54
🔘明太子饭团 | $38
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
评语: 另一个系日式串烧店必试嘅菜式。饭团表面烧至金黄香脆,混合左明太子嘅饭团烧至暖笠笠,每一啖都好满足!
🔘鸡皮 | $38
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
评语:鸡皮烧至十分香脆,皮下嘅鸡油迫晒出嚟,再喺表面洒上适量嘅盐作调味,真系好好食🤤🤤
。
🔻装修前卫,坐吧枱位置望住师傅烧串烧几正!
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐️