2024-03-04
呢间位于街角嘅咖啡店走型格纯黑风✨菜式种类花款多 味道唔错 价钱都算平 值得一试👍🏻.📌烟三文鱼班尼迪蛋配自家制荷兰汁 $98Egg Benedict唔系配搭平时嘅Muffin而系拖鞋包 烘到脆卜卜 咬落松软烟韧🥖水波蛋偏生 蛋白蛋黄都好水 做唔到软弹绵滑嘅感觉 不过有蛋香🍳烟三文鱼好厚肉肥美 咸鲜味浓郁🍣菠菜青嫩鲜腻 加分🥬荷兰酱顺滑带微酸 平衡腻感 同时增添蛋香牛油味 一啖食 大满足🧡旁边仲有清爽沙律菜 好丰富🥗.📌自家制蘑菇忌廉汁猫耳朵意粉 配慢煮口水鸡扒 $128超推介猫耳朵粉🤎软硬适中有韧劲 沾满creamy酱汁 冇配料都好好食💯蘑菇忌廉汁菌香味浓郁 加埋大量爽嫩杂菌 好满足🍄慢煮口水鸡扒肉质软嫩 薄薄一层鸡皮 唔肥几滑🐔孜然香同麻辣味好重 好惹味🌶️但同个粉唔太夹 单食会好啲🙈.📌烟三文鱼野菌意大利饭 $138烟三文鱼份量好多 面头微微炙烧过 咸鲜烟熏味中多左阵焦香🍣Risotto口感唔错 软糯得嚟有咬口 酱汁裹满每粒饭 加埋爽嫩野菌同香甜洋葱粒 好丰富🍄🧅不过酱汁偏稀 菇菌香味相对冇猫耳朵粉咁浓郁 摊冻少少会稠杰番啲🤏🏻.📌焙茶麻糬窝夫配咖啡雪糕 $74嚟到必食麻糬窝夫‼️以
📌烟三文鱼班尼迪蛋配自家制荷兰汁 $98
📌自家制蘑菇忌廉汁猫耳朵意粉 配慢煮口水鸡扒 $128
📌烟三文鱼野菌意大利饭 $138
📌焙茶麻糬窝夫配咖啡雪糕 $74
嚟到必食麻糬窝夫‼️以为系麻糬夹心 点知咬落 成旧都系 好惊喜😍薄薄一层外脆内松软嘅窝夫🧇包裹住Q软烟韧拉丝麻糬 口感好特别👅由外到内都充满甘苦焙茶味 超级浓郁🤎大大球咖啡雪糕上淋满焦糖酱 香甜微甘 夹埋窝夫食 冰火交融 同时中和茶嘅苦味☕🍯🍦配料仲有绵滑忌廉, 蛋卷同焦糖饼碎 相当丰富🍪