💎总评分:8/10-呢间小店最近重开,IG不停见到佢D野食相劲吸引,位于铜锣湾同湾仔中间,店内有好多be@rbrick,应该都系店主收藏品~好得意!不过因为舖面唔算大,be@rbrick墙前面己经放左张2人枱,想同佢打卡都要靠下彩数!1️⃣ Lava Peanut Butter Croffle 🥜 $88Waffle + Croissant 嘅合体版,多左种酥脆口感。Menu上面有咸甜option,小编㨂左呢个「咸牛肉炒蛋流心花生酱」口味。本来以为夹花生酱会好奇怪,点知原来个酱系另上,淋左上去个配搭加埋D蛋🥚又出奇地好食㖞。2️⃣ Fat Fries w/Parmesan, Truffle Aioli 🍟 $68用左粗偏薯条(小编都唔知系咪叫),不过不失。要提提嘅系,如果要多碟Truffle酱系要加$5嫁🤔,虽然系小数目,我哋最后都有加,不过加酱要俾钱就孤寒左D啰🤭。3️⃣ Al Forno Tiramisu 🍰 $68睇到其他食评话佢麻麻,不过今次去食反而觉得有惊喜🤩。睇住佢即刻整我哋又好快食,饼底未至于好淋,而且欣赏佢有酒味🍸!最怕Tiramisu得个甜字,呢个食得出酒同咖啡味,不错!4️⃣ Cu
💎总评分:8/10

Lava Peanut Butter Croffle

3️⃣ Al Forno Tiramisu 🍰 $68
Al Forno Tiramisu

4️⃣ Cucubmer Lime Soda 🥤 $48
正常野饮一杯,清新口味最啱夏天!

Cafe到夜晚会变酒吧,期待揾次夜晚嚟试下!

环境服务:⭐⭐⭐
食物质数:⭐⭐⭐⭐
打卡指数:⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗揸车朋友对面有几个街位,坐近门口望到架车都算安全嘅。
2021-07-03
Lava Peanut Butter Croffle