2022-11-10
📍大角咀:Eaaat.here 🥩牛小排石烧定食 $148🍚牛板腱烧肉丼饭 $68🍲杂菜汤白布鸟冬 $68≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※今天咁啱经过入咗呢间位于利奥坊地下嘅餐厅 全间餐厅以型格黑色为主🖤 有落地玻璃 虽然冇咩景观但系感觉比较开阳 而且地方几大 座位好阔落 食物方面✨🥩牛小排石烧定食定食包咗 前菜 紫菜饭 面豉汤同餐饮 呢个系用石烧嘅形式烧肉 感觉都几好玩🙊 牛小排感觉就不过不失 望落有少少薄🤏🏻而且冇乜牛味 呢到有啲失望😢但系胜在肉同饭嘅份量都算多 2个人share都ok👌🏻🍚牛板腱烧肉丼饭呢个系以普通丼饭嘅形式上 但可能牛板腱嘅脂肪分布比牛小排多啲 所以食落会香口啲🤤 再加上有啲酱汁捞埋 感觉味道不错 而且饭同肉嘅份量都多 而且价钱唔算贵 呢个性价比会高啲👍🏻 🍲杂菜汤白布鸟冬依个系用白布乌冬嘅汤面 白布乌冬薄薄地 口感滑溜弹牙 食落几有咬口🙊入面杂菜嘅份量都好多 有冬菇 娃娃菜 豆腐等 而且汤底系用左昆布汤 淡淡地唔会太浓 个人感觉唔错 如果钟意食清淡少少嘅朋友呢𠮶好啱食~整体嚟讲餐厅嘅食物唔错 如果系食石烧嘅菜就会比较贵啲💵 如果系食
🥩牛小排石烧定食 $148
🍚牛板腱烧肉丼饭 $68
🍲杂菜汤白布鸟冬 $68
食物方面✨
🥩牛小排石烧定食
🍚牛板腱烧肉丼饭
🍲杂菜汤白布鸟冬
整体嚟讲餐厅嘅食物唔错 如果系食石烧嘅菜就会比较贵啲💵 如果系食普通丼饭同乌冬性价比就会高啲✨个人就觉得唔需要专登去试 但如果咁啱经过或者喺附近返工嘅朋友 呢间都系一个唔错嘅选择🤎
💵人均$70-$80