2019-08-22 98 浏览
琴日朋友系青衣收工,谂住一齐食个饭,佢带左我黎呢间日本野,无听过个名,都有d惊中伏咖,不过一场黎到就试试佢啦!我地一开始叫左个寿司拼盘同两串炭烧猪腩肉同饺子,味道非常唔错!尤其系串烧,个皮烧到脆卜卜!寿司最令人惊喜系d饭,同连锁嘅唔同,醋味同饭调和得几好,唔会过酸,个人觉得鲍鱼系当中最令人惊喜嘅。之后我地叫左三文鱼腩刺身同大虾天富罗,先讲个刺身,非常肥美,无后悔叫贵十蚊,叫鱼腩位,食完刺身可能就会觉得天富罗比较一般,不过不失啦。最后叫左烧牛舌同豚肉生姜烧重有豚肉拉面埋尾,烧牛舌几唔错,唔会太韧,呢间舖头嘅串烧整体水平真心高质!豚肉生姜烧肉量多,不过唔知边d食材系冰鲜呢,有少许雪藏味。拉面嘅叉烧同蛋都唔错,不过面质就有d一般。整体黎讲,水平高过大部分连锁日本料理,值得一试,另外想再赞下串烧好食!