2024-07-19 70 浏览
唔好以为九龙湾剩系得工厂区,原来零碳天地中间有一间小清新嘅Cafe,呢度个环境真系劲靓,我觉得不论系晴天或者落雨天,都会有一种独特自己嘅风味!呢度食嘢都好抵食,更加有lunch set,沙律或者面,或者包,再加饮品,低至$48起!今日我同朋友两个嚟到,一个要咗佢哋个慢煮和牛韩国凉拌粉丝,另外一个就要咗佢哋个蕃茄肉酱肠意粉。讲真呢度嘅质素真系唔错,沙律都好大份,慢煮和牛睇个颜色已经知系极品,唔会好鞋,酱汁另上我都觉得好有心思,因为始终每个人钟意嘅浓度都唔一样。朋友都话肉酱肠意粉好好食,意粉口感好,酱汁够入味。饮品方面我哋一个要咗热嘅Cappuccino,我就要咗个青柑柠檬美式,呢度嘅咖啡都真系好好饮,够劲嘅咖啡因,加埋citrus好清新好refreshing,系一个特别嘅配对!至于甜品方便,我哋就要咗carrot Cake,佢入面有超多walnut,cream cheese frosting都好rich,呢个系我喺香港食过11扫二好食嘅carrot cake!