1K
2023-01-01 74 浏览
今晚去了诺士佛台揾食,这里虽然唔似在楼下整条街人来人往嘅感觉,但整体嘅布置同气氛又系另一个感觉!同朋友想揾个地方食得好外个环境又唔错,价钱同食物质素都要好,这里应该系一个唔错嘅选择!望望餐牌,内有喜欢嘅口味,当然不用多想就可以落单,先上了个经典凯撒沙律伴温泉蛋及脆烟肉加配烟三文鱼,凯撒沙拉中混杂了香浓柔顺的醒胃酱汁加爽口沙律菜,中间有只香浓温泉蛋,配上块脆包入口味道份外香滑,旁边还有块香脆芝士,入口香脆味浓,加埋两朵由烟熏三文鱼作成嘅花,作为今晚开始确实系唔错嘅选择!主食就系这个酥炸原只软壳蟹蟹肉蟹膏意大利饭,这个意大利饭内每粒米饭都沾满了香浓蟹膏之余,上面还加埋鲜甜美味嘅蟹肉,重点就系还有酥炸原只软壳蟹,入口十分香脆软熟,真系啖啖入口都有蟹嘅味道!自己不用多重功拆壳去肉就可以食到,蟹控必食推介!当然这里除了食之外,还有不同嘅饮品选择,今晚就点了杯清新口味嘅REFRESHING PASSION,一杯饮品有柚子蜜,柑橘汁,热情果、新鲜薄荷叶,同埋梳打水等调配已成,入口冰凉清新,同朋友可以边食边享受这里感觉清新环境,确实又系一种生活享受!