2017-06-03
響尖沙咀星期五食飯一定要book定位,今次朋友帶我來呢一間西餐,外表平凡,但入邊嘅裝修原來好似城堡咁!晚餐入面真係太多人所以影唔到內在環境,但其實入邊全部都係呢一類嘅沙發,坐得好舒服!呢度有齊一人晚餐,二人晚餐或者散叫都可以,價錢實際。黑松露野菌忌廉湯,外表雖然平凡,但第一口已經感受到熱辣辣,而且質地非常之creamy!! 黑松露野菌味十分之香,飲完之後個口嘅野菌味依然響齒唇之間。好驚喜!香芒蟹肉田園沙律,沙律菜十分之多汁新鮮!上面嘅蟹肉用沙律汁混過,好開胃但亦都保留蟹嘅鮮味!加上芒果,令整體沙律感覺更新鮮!香草大蝦忌廉汁意粉,扁意粉夠麥味,而且al denti!! 香草味夠突出!大蝦十分之新鮮,肉質頗彈牙!仲有少少蝦膏。另外我哋仲要做一個烤豬柳,十分之大,肉味好香,用過小小胡椒奄香,但豬肉味仍能保留。旁邊有個燒汁,令豬柳味道錦上添花。最後個甜品係朱古力brownie! 不會太甜,頗結實足料,而旁邊嘅提子酸酸甜甜,中和brownie嘅heavy感,分量少少地剛好,為呢一餐畫上圓滿嘅句號。
呢度有齊一人晚餐,二人晚餐或者散叫都可以,價錢實際。