2024-01-12
同男朋友喺尖沙咀睇完戏☺️,行吓行吓去觅食!见到有间打边炉叫做《城塞煲皇》,咁得意嘅,个各名叫城塞,其实系尖沙咀!😂见时间尚早就想去试吓博一博 ,😃睇吓有冇位!咦咦~~又点知俾我哋驳倒有位㖞!于是就即刻去食下啦!🤪✨ 冰火辣味鱿鱼 ✨ 超惹味前菜,麻辣程度啱啱好!唔会太麻亦唔会太辣,🤫我就算唔系咁食得辣,都食到呢个菜!鱿鱼新鲜弹牙 ! 认真一流😳✨城塞龙凤鸡煲翅✨哗啦啦🔈🔈 d 翅多到痴晒线!超正,劲补身!十分推荐呢个招牌补身鸡翅汤,饮落鱼翅味超浓郁,十分精华!💕饮落清清地好滋润,名副其实 真材实料!城塞龙凤鸡煲翅系我食过最正嘅汤底之一!佢𠮶香气真系喺入口𠮶刻已经令我整个心情开朗晒😁 成个煲呢,添咗好多好料,龙凤鸡肉滑溜溜嘅,啖啖肉嚟,仲有啲香味好足料嘅煲翅,炸得金黄香脆嘅鸡翅配埋汁嘅味道,真系无得顶💯!啖啖嘅鸡肉都好嫩滑,啖啖都饱满得嚟又唔会腻,食完之后口腔都留住𠮶阵稍带微微辣味嘅酱汁。食材新鲜,煲仔嘅汤汁又香又浓,滋味满分😋 有机会嘅话,我一定会再去食多次嘅,仲会推荐畀我嘅朋友👯!埋单之后肚仔暖笠笠,成个人心情都好晒,好似添咗大满足感噉🥰 能够食到城塞龙凤鸡煲翅,真系一个好幸福嘅体验
✨城塞龙凤鸡煲翅✨
哗啦啦🔈🔈 d 翅多到痴晒线!超正,劲补身!十分推荐呢个招牌补身鸡翅汤,饮落鱼翅味超浓郁,十分精华!💕饮落清清地好滋润,名副其实 真材实料!城塞龙凤鸡煲翅系我食过最正嘅汤底之一!佢𠮶香气真系喺入口𠮶刻已经令我整个心情开朗晒😁 成个煲呢,添咗好多好料,龙凤鸡肉滑溜溜嘅,啖啖肉嚟,仲有啲香味好足料嘅煲翅,炸得金黄香脆嘅鸡翅配埋汁嘅味道,真系无得顶💯!啖啖嘅鸡肉都好嫩滑,啖啖都饱满得嚟又唔会腻,食完之后口腔都留住𠮶阵稍带微微辣味嘅酱汁。食材新鲜,煲仔嘅汤汁又香又浓,滋味满分😋 有机会嘅话,我一定会再去食多次嘅,仲会推荐畀我嘅朋友👯!埋单之后肚仔暖笠笠,成个人心情都好晒,好似添咗大满足感噉🥰 能够食到城塞龙凤鸡煲翅,真系一个好幸福嘅体验🎉! ✨花勺醉虾✨ 我想讲d虾系劲爽脆啰,淡淡嘅花勺酒味!好正! ✨ 招牌三宝丸 (墨鱼丸,虾丸,牛丸 ) ✨ 丸类当然打边炉一定要啦!爽口弹牙,我敢肯定一定系手打!辛苦晒师傅! ✨ 火焰旺醉牛 ✨ 必叫!齌影相都抵啦!d火烧到hum hum 声!🔥🔥真系好旺!烧完d 酒味出晒黎,配埋嫰滑嘅牛肉!不🉐️了!