2024-01-11
打边炉一定简啲唔简单既铺头,呢度装修好特别,好多霓虹灯既设计,好有设计感,打边炉得黎又可以打卡,超正!💐田园双拼饺韭菜饺同椰菜饺双拼,饺子皮都好薄,一啲都唔会厚皮难食,饺子皮薄馅靓,韭菜饺味浓口感丰富,椰菜饺亦有爽脆口感,两款都好食!🌾娃娃菜娃娃菜好青绿爽脆,呢度既菜都好新鲜,一啲都唔会又旧又黄,渌完好清甜,打边炉健康首选!🌹挂架牛颈脊牛颈脊挂系木架上面,下面飘住烟,特效吸睛指数爆灯!牛肉油花分布平均,肉质嫩泽带质感,有啲嚼劲,又唔会鞋口,牛味好浓!🌺冰火辣味鱿鱼呢个系传统香港街头小食呀,鱿鱼口感爽脆鲜甜,烟烟韧韧,味道冰冰辣辣,非常过瘾,打边炉做小食真系一流呀!🌸盐烧鲍鱼加海胆今次嘅盐烧鲍鱼加海胆简直系一个海洋味觉嘅盛宴🍽️。首先,鲍鱼嘅口感弹牙,火喉恰到好处,表面轻轻烤至金黄色,带出了那股微妙的焦香,同时保持咗鲍鱼本身鲜甜嘅味道👌。佢哋用上海盐嚟烧,将鲍鱼嘅海洋风味提升至一个新水平,令人忍唔住一啖接一啖地享受。嚟到海胆部分,呢啲橙黄色嘅美味就如同深海中嘅黄金一样珍贵。海胆嘅质感醇厚而细腻,入口即溶🌟,完美地同烧鲍鱼嘅肉质对比,佢哋两者之间嘅组合,真系令人惊艳🤤。咸香嘅鲍鱼与海胆清新而
韭菜饺同椰菜饺双拼,饺子皮都好薄,一啲都唔会厚皮难食,饺子皮薄馅靓,韭菜饺味浓口感丰富,椰菜饺亦有爽脆口感,两款都好食! 🌾娃娃菜
娃娃菜好青绿爽脆,呢度既菜都好新鲜,一啲都唔会又旧又黄,渌完好清甜,打边炉健康首选! 🌹挂架牛颈脊
牛颈脊挂系木架上面,下面飘住烟,特效吸睛指数爆灯!牛肉油花分布平均,肉质嫩泽带质感,有啲嚼劲,又唔会鞋口,牛味好浓! 🌺冰火辣味鱿鱼
呢个系传统香港街头小食呀,鱿鱼口感爽脆鲜甜,烟烟韧韧,味道冰冰辣辣,非常过瘾,打边炉做小食真系一流呀! 🌸盐烧鲍鱼加海胆
今次嘅盐烧鲍鱼加海胆简直系一个海洋味觉嘅盛宴🍽️。首先,鲍鱼嘅口感弹牙,火喉恰到好处,表面轻轻烤至金黄色,带出了那股微妙的焦香,同时保持咗鲍鱼本身鲜甜嘅味道👌。佢哋用上海盐嚟烧,将鲍鱼嘅海洋风味提升至一个新水平,令人忍唔住一啖接一啖地享受。嚟到海胆部分,呢啲橙黄色嘅美味就如同深海中嘅黄金一样珍贵。海胆嘅质感醇厚而细腻,入口即溶🌟,完美地同烧鲍鱼嘅肉质对比,佢哋两者之间嘅组合,真系令人惊艳🤤。咸香嘅鲍鱼与海胆清新而略带奶油味嘅口感一起,构建出一个层次分明嘅味觉体验。盘面上嘅鲜绿青丝增加咗爽口感觉,令整个菜式既开胃又清新。整体嚟讲,呢个菜式无疑系一个难忘嘅美食体验,绝对值得细味品尝,是次用餐让我嘅味蕾享受到一次高级嘅海洋之旅😋。喺每一口之后,都会让人期待下一次嘅品尝,绝对系食客对海味料理追求卓越品质嘅最好例子👍。