城寨煲皇

Shing Chai Hotpot
2023-10-25 40 浏览
听朋友讲尖沙咀城寨煲皇有好足料嘅鸡煲,而其他边炉食材都好新鲜,令到我都心郁郁想试吓😝所以今晚就约埋好朋友们,一齐试吓系咪真系咁正先❤️🌼城寨花胶鲍鱼鸡煲(半只)🌼第一次见鸡煲入面有咁多块花胶同鲍鱼仔,太amazing 了🫢鸡煲汁好浓味,当花胶同鲍鱼沾上鸡煲汁后,绝对系人间美味❤️半只鸡煲嘅鸡件都几多,唔会好鞋,食到咁上下就落高汤准备打边炉🤩今次食咗:❤️花刁醉虾-已用竹签串起,渌嘅时候就更方便,唔洗惊揾唔到只虾搞到煮到过哂浓❤️白鳝片-砌到一朵花🪷好靓,鳝片无骨啖啖肉,亦都无鱼腥味❤️城寨封门柳-手切封门柳有咬劲,每一啖都食到封门柳本身嘅牛鲜味,加上唔系成块都系肥肉,我钟意🤩❤️盐烧鲍鱼加海胆-估唔到鲍鱼加海胆都几夹,两样海产嘅鲜味好融洽
🌼城寨花胶鲍鱼鸡煲(半只)🌼

今次食咗:
❤️白鳝片-砌到一朵花🪷好靓,鳝片无骨啖啖肉,亦都无鱼腥味