2024-08-12
上星期同同事去咗九龙湾见客,路过零碳天地个阵见到间好特别嘅cafe。 同大部份cafe唔同,呢间cafe 系户外,而且有好多植物围绕,好似系大自然入面咁。我同我同事一共点咗三份食物同两杯嘢饮慢煮和牛凉拌粉丝 - 呢个菜真系啱晒夏天,啲粉丝带啲辣,啱晒开胃。冻食嘅话,更加清爽,夏天嘅最佳选择。照烧焦糖洋葱牛肉三文治 - 呢个三文治味道真系好match,牛肉同洋葱配合得好好,再加上照烧酱,真系好惹味,食完一个仲想食多一个。红丝绒蛋糕 - 呢个蛋糕口感软绵绵,而且唔会太甜,食多几啖都唔觉得腻,适合钟意清淡口味嘅朋友。青柠檬冰美式 - 呢款饮品口感真系有层次,啲柠檬嘅清新同咖啡嘅香醇结合得啱啱好,饮落去好似饮紧柠檬茶同咖啡嘅混合体,真系好有特色。总结嚟讲,呢间cafe嘅食物同饮品都好有心思,环境又舒服,下次有机会一定会再去。真系推介畀大家试吓
我同我同事一共点咗三份食物同两杯嘢饮