2023-03-12 593 浏览
牛角包,呢一个简单但变化万千嘅食物,长期都系早餐下午茶嘅常客。 😋曾几何时都曾经疯魔过全港㗎,正正就系urban啱啱面世嘅时候,都要排长龙排一段时间先有得食到,而家仲越出越多口味, 价钱亦都非常合理,所以事隔几年之后要在回忆下𠮶种味道🤤杏仁法国牛角酥— 🌰可以见到每个牛角酥都整到够晒干身,而且充满牛油香,🧈外层就有一层又一层薄过张纸嘅皮包成,所以够晒咬口,😋面头沈上杏仁碎片,增添一下坚果嘅味道,🌰够晒Classic🌰朱古力法国牛角酥— 🍫朱古力口味嘅牛角酥喺出面亦都比较少见,🍫但仲系暖粒粒嘅时候就会闻到朱古力嘅香浓同埋牛角酥嘅油香,🍫个朱古力就系一层浓浓嘅朱古力酱,但仍然都可以保持到牛角酥整体香酥嘅感觉🍫芝士法国牛角酥— 🧀外表就非常好认,芝士份量可以见到的确够晒足,🧀就好似牛角酥坐上艇仔一样,本身牛角酥已经有啲脆,再加上芝士底面都系有少少薄脆嘅感觉显得特别夹,🧀再加上芝士同牛油双重嘅奶类制品,味道更加浓郁🧀流奶牛角— 🥐一款比较新推出嘅牛角酥,将流沙奶黄嘅概念融入咗喺牛角酥里面,🥐咬开第一啖里面嘅奶黄就会慢慢涌出来,呢一款有馅料嘅牛角酥就好好演绎左外脆内润,🥐满足感亦都爆灯🥐Urba

杏仁牛角酥

朱古力牛角酥

芝士牛角酥

流奶牛角酥

Urban Bakery (西环)
西环德辅道西402-404号石塘坊1楼110号舖

2023-03-11