2010-10-20 254 浏览
几年前我同几个朋友去深水埗强记大排档食饭, 每样食物好食之余又够获气~ 当日食完后十分满足地离开, 个人对于那个招牌浆爆生肠记忆犹新!!!!相隔4年, 打算跟相同的朋友再去, 不过唔好彩地搞错左~去左第二间强记, 仲要食到一半先发现!!!!唔紧要, 大家发现之后即刻埋单走人再去返基隆街强记喇~ 二话不说, 叫左浆爆生肠 (真系好好食, 生肠爽口又够火喉!!!!呢d先系大排档味道黎架嘛 食唔停连豉椒都扫清埋); 沙姜鸡 (肉质嫩滑!!!唔油腻, 沙姜汁味道啱啱好) ;蒜蓉炒油蜜菜 (我无食, 不过朋友话太油)其实因为去错地方已经食饱左再黎食浆爆生肠, 真系叫得三样野咋………不过都好开心食返几年前个feel, 野食都一样keep得住!!!!!!! 应该好快又再去~~~~~~

食唔停连豉椒都扫清埋);

2010-10-15