行行吓长洲,已到下午茶时间,见佢之前Lunch嘅时候多人谂住冇死,点知…… 睇匀佢个下午茶和午餐menu都冇咩想食,又贵过出面又冇长洲嘅特色。见到board度写住「芝士饼+马卡龙 $40」,我都知系贵咗啲,不过畀起其他食品算冇食水咁深,于是就叫咗嚟食。点知,等……等……等……等咗差唔多15分钟先上。佢对面就系自己的甜品店,甜品净咁攞过嚟就得,𠮶时间店得两抬客,使唔使15分钟咁耐!?我话要赶船,催佢先攞嚟。食物方面,芝士饼嘅味道系对板嘅,有芝士香味。问题系佢嘅质地,实的的。佢唔系元气芝士蛋糕或者雪糕𠮶种实,而是实得嚟用力切就散开𠮶种。马卡龙,系咩味道我食唔出,因为得个甜字,系死甜𠮶种。佢嘅外层系脆嘅,但中间𠮶部份就冇马卡龙𠮶种烟un嘅口感,有啲失望。pat cream更加系totally out of place,得个甜字,令成件事甜上加甜。最后系价钱。我遇预咗堂食贵啲,但冇谂过价钱差咁远。外卖芝士饼$17,马卡龙$10,加埋才$27,而堂食连加一就要$44 如果你唔介意等好鬼耐先有得食嘅就嚟间舖食吧,但我觉得外卖都唔抵

2015-09-11