2022-04-28
最近开返堂食,我就即刻想食日本嘢!森户出名系性价比高嘅日本菜,九龙新界都有店。今次迁就朋友去咗观塘𠮶头𠮶间。睇Menu好多款式都好吸引唔知点拣好!最后拣咗一个刺身拼盘同埋一个特上寿司拼盘开心share。$298 特上寿司拼盘拖罗+牡丹虾+赤贝+银鳕鱼+深海池鱼+白身鱼+金目鲷+鲭鱼+海胆+三文鱼籽超多款式,款款都好新鲜!特别系鲭鱼配白昆布,食落唔腥好清新,仲有银鳕鱼经过火炙,油香丰富之余入口软嫩~ 当然不少得非常弹牙的深海池鱼,爽口鲜香赤贝,入口爽甜牡丹虾及肥美拖罗,款款好食真系唔知点拣,我全部都要。$ 198 刺身拼盘油甘鱼 x2 +带子 x2 + 池鱼 x2 + 白身鱼 x2 + 甜虾 x2 刺身拼盘两个人叫一份,人人都有得食,带子超大粒+鲜甜,池鱼弹牙到一个点,仲有清新小小嘅白身鱼,爽弹油甘鱼都好吸引味蕾。烧牛舌+烧鸡翼,我自细钟意食~牛舌厚切而且口感爽弹,咸香十足;烧鸡翼就烧到真系好金黄,完全没有overcook,颜色刚好,味道咸香不失水份,完全食晒所有皮+肉。作为性价比之选,如果Budget有限又想食质素保证嘅寿司刺身同烧物,森户可以话系不二之选。门面、餐牌
$298 特上寿司拼盘
$ 198 刺身拼盘