2021-03-04
之前试过坚信号嘅外卖新鲜包,可能因为过咗气啦,感觉一般。今次喺西贡行完山,喺新都城有啲想食上海野就见到有坚信号,成2000都好多人等紧外卖,但堂食就唔喺好挤迫环境细细都尚算整洁,有比口罩套,亦都有音乐相伴唔会太嘈吵。服务人员亦10分亲切有礼,上菜时会贴心提醒,亦都有殷勤招待每位客人生煎包首先煎好上菜,见到前面嘅教学三部曲,跟住做就唔会俾烫到了,内里汤汁非常之香,包皮煎得非常脆口,绝对同外卖唔同。因为镇江肉已经售罄,所以拣咗蒜泥白肉,本身预期和T仔嘅不相伯仲,点知呢个比较清淡,仲有非常香的蒜味,加上白肉底下有粉皮,成个感觉都比较清淡,唔会太浓味,推介呢由于想健康啲,所以叫咗个菜饭同糖醋排骨,平时一般食肆会整到非常甜,但呢个糖醋排骨就冇好甜,仲会令你好想继续食,唔会太腻。而秘制猪扒果然名不虚传,非常之厚实,蜜糖味唔会太重 搞到好似食叉烧咁,焗嘅时间岩岩好 肉质唔会太老,担担面份量足够,花生味香浓,绝对值得一试