2020-05-10 68 浏览
星期日五点几去到 本身已经谂好饮伯爵朱古力坚果奶盖茶 见佢攞过奖同埋每日限定100杯 不过到店发现佢有另一个限定都好吸引㖞 就系草莓坚果奶盖茶! 因为系季节限定所以就拣咗草莓啦 朱古力伯爵唯有留番下次啦 饮品我一向嗌开走冰 原来呢杯系沙冰嚟嘅 冰度唔可以变 水果茶佢建议拣微甜 平时我会嗌走甜 而士多啤梨会有少少酸 所以我都拣咗微甜 虽然佢话士多啤梨可能要等耐少少 但系佢铺头太靓啦我相都未影完嘢饮就已经准备好啦 杯野粉红色好靓呀🥰 坚果奶盖超厚 坚果奶盖有好香嘅果仁味 质地浓稠 上面仲会有花生碎 下面嘅草莓茶好清新 消暑一流! 不过同我想像中嘅沙冰有少少出入 我以为佢会有冰粒系入边 但系又无㖞饮落好smooth 正! 最近疫情关系唔想边行边饮 店内有少量企位 望住马路饮都几写意 不过大部分人都系买外卖

不过到店发现佢有另一个限定都好吸引㖞 就系草莓坚果奶盖茶!

因为系季节限定所以就拣咗草莓啦
朱古力伯爵唯有留番下次啦