2020-09-13
Happy Friday..近近地同男友食个晚餐前排新都城开左间新野,坚信号生煎皇,间舖日日都好多人围住,今次早少少黎试下不过呢个舖位有点细,大概有九至十台,但唔洗等好耐就入到。唔知系咪多人叫外卖,铺仔细细但里面楼面有五六个忙忙忙,但忙得黎佢地又好好礼貌招乎我地每个位玻璃位下都有食物样每人都有个纸袋放口罩,可能疫情关系,堂食都系用即弃餐具坚信号生煎包生煎包睇落干身,第一粒谂住笃开散热,点知爆晒d汤汁流到成碟都系包底煎到好香脆,金黄色,包皮唔厚,咬落除咗汤汁爆晒出嚟,仲好香胡椒味,猪肉馅好好味,虽然系煎包,但食落唔油腻甜酸菠萝咕噜肉(全素)咕噜肉外貌好似麦乐鸡,胀卜卜咬落口感好似肉,”肉质”比较淋身,酱汁杰身,甜甜酸酸,好惹味,早知叫埋饭,送饭一流呢个素食味道高质..口感都有惊喜..超满意四川担担面图文完全相符..超多肉碎盖面,花生香味浓郁虽然餐牌有粒辣椒,但都系微微辣,面底似系拉面,同汤底十分match虽然汤睇落好Heavy,岩口味饮左好多..饮到以为食紧日式拉面要饮晒汤底野食唔贵,埋单都系百零蚊终于知道点解间舖头晚晚咁多人围住等位/买外卖,真系可以again ..Btw真系好想讲..
每个位玻璃位下都有食物样
每人都有个纸袋放口罩,可能疫情关系,堂食都系用即弃餐具
坚信号生煎包
坚信号生煎包
甜酸菠萝咕噜肉(全素)
甜酸菠萝咕噜肉(全素)
咕噜肉外貌好似麦乐鸡,胀卜卜
呢个素食味道高质..口感都有惊喜..超满意
四川担担面
四川担担面
图文完全相符..超多肉碎盖面,花生香味浓郁
Btw真系好想讲.. 呢条路舖位冇人帮衬绝对唔系位置问题, 明明就地铁站一出行两步就到, 人流又多, 就例如对面某饮品店/隔离前身某餐厅,明明处于人流高峰位但又冇乜人帮衬, 开左咁耐又会唔执先好野, 而家呢间既人流先系正常ma, 仲要限聚令下都有人排..开多啲呢d CP值高既食肆咪好啰..俾我哋TKO街坊多个好选择