2015-08-26
最近朋友介绍大角咀有间东北菜馆嘅野食几好味,于是就约埋班中学同学去试下间野。由于我怕冇位,所以早两日就book定位。事实证明我嘅决定系岩嘅,因为当天晚上我凖时到达目的地,在餐馆外看见里面有好多人,坐满位。如果唔系,我谂最小都要等三十分钟。餐馆门面嘅设计一看就知道系传统嘅风格,应该受到很多老人家欢迎。内部嘅设计都系以传统为主,令人感到十分传统,美中不足系位置上有些狭窄,但同都可以在挤迫嘅环境当中与朋友互动更加亲密,增加感情。高力豆沙很定适合喜欢食甜野嘅你地,佢用蛋白打成一个球体,再在里面加入红豆沙,最黎在上碟后加上糖粉,甜度十足,我一个人都食了三个!!总而言之,里面嘅食物会比到惊喜给你,而且价钱到位,服务周到,绝对系一间值得推荐嘅餐馆。