2020-10-11
今日同妈妈喺九龙湾工厦区游走 行到又热又饿之际 发现nuttea最新开既九龙湾分店🤩好耐之前同朋友帮衬过第二间分店share一杯伯爵朱古力饮 回味无穷啊😋 今次难得见到 就决定带妈妈去饮好野😌我饮奶类饮品10次有8次会疴 有怀疑过自己有乳糖不耐症😔而nuttea既坚果奶由腰果、榛子、夏威夷果仁、合桃、杏仁冷压萃取而成~~真系好岩我呢类人/ 素食者!我就大推妈妈饮伯爵朱古力坚果奶盖茶($46) 一来自己饮过二来见到佢拎过「台湾好茶节」特色饮品既金赏🏅好巴闭!! 😎杯盖有好detail既提示教点样品尝👍🏽用铲食奶盖系呢度既特色!奶盖香滑又醇厚 有超浓郁既榛子味 好似食紧金莎朱古力咁😋朱古力奶盖同伯爵茶茶底好夹mix埋一齐饮都唔觉得腻~~妈妈表示满意啊! 😆我就拣左季节限定既👉🏼 草莓坚果奶 ($45)店员话多数女仔都系钟意叫微糖 可以品尝到士多啤梨既酸🍓我觉得店员推介得冇错 甜酸度岩岩好👍🏽饮个阵先先会饮到清新既士多啤梨味 之后就有淡淡既果仁余香 仲有残留少少果仁幼细既粉末 所以同一般既士多啤梨奶唔同架!!整体黎讲💁🏽♀️五只字: 好味又饱肚!! 😋好欣赏佢地既态度👍🏽 同埋关注环保♻️+动
行到又热又饿之际 发现nuttea最新开既九龙湾分店🤩
今次难得见到 就决定带妈妈去饮好野😌
我饮奶类饮品10次有8次会疴 有怀疑过自己有乳糖不耐症😔
真系好岩我呢类人/ 素食者!
我就大推妈妈饮伯爵朱古力坚果奶盖茶($46)
一来自己饮过
二来见到佢拎过「台湾好茶节」特色饮品既金赏🏅好巴闭!! 😎
杯盖有好detail既提示教点样品尝👍🏽
用铲食奶盖系呢度既特色!
奶盖香滑又醇厚 有超浓郁既榛子味 好似食紧金莎朱古力咁😋
朱古力奶盖同伯爵茶茶底好夹
mix埋一齐饮都唔觉得腻~~
妈妈表示满意啊! 😆
我就拣左季节限定既👉🏼 草莓坚果奶 ($45)
店员话多数女仔都系钟意叫微糖 可以品尝到士多啤梨既酸🍓
我觉得店员推介得冇错 甜酸度岩岩好👍🏽
所以同一般既士多啤梨奶唔同架!!
整体黎讲💁🏽♀️
五只字: 好味又饱肚!! 😋
好欣赏佢地既态度👍🏽
同埋关注环保♻️+动物权益既理念!
一定会再帮衬💛
快d喺新界区开分店啦😛