2025-01-10
发掘到西环呢间食尼泊尔&印度菜嘅餐厅,位于坚尼地城地铁站附近,餐厅环境好舒适,多款特色菜包括招牌饺子、串烧、小食、印度香饭、咖喱、Naan等等,惹味又香口🔹招牌拌饺 $68嚟呢度必试尼泊尔饺子,外皮包到好似小笼包咁,饀料由彩椒洋葱同肉馅组成,配上甜辣捞汁,味道好惹味🔹炸饺 $48内馅可选蔬菜/鸡肉/猪肉,炸饺炸到金黄酥脆,粒粒饱满食落有口感,伴上酱汁更加惹味🔹Chicken Tikka $108铁板烤鸡上枱时热辣辣,香气扑鼻~鸡件大大件而且好重辛香料味,肉质嫩滑🔹马德拉斯咖喱鱼 $118微辣椰香咖哩汁煮成,鱼肉口感丰富,比较有嚼劲,有越食越辣嘅感觉,食咖哩一定要点埋naan bread!! 🔹Garlic Naan $38阵阵浓郁蒜香,重口味人士必点!Naan bread口感软熟,无论系斋食或者配咖喱饭都一样咁好味🔹Mango Lassi $38质地浓稠幼滑,酸甜芒果汁配酸奶,味道甜而不腻🔹Coconut Lassi $38呢款椰子酸奶都唔错,面头仲洒上椰丝增添口感,散发淡淡椰子味
🔹招牌拌饺 $68
🔹炸饺 $48
🔹Chicken Tikka $108
🔹马德拉斯咖喱鱼 $118
🔹Garlic Naan $38
🔹Mango Lassi $38
质地浓稠幼滑,酸甜芒果汁配酸奶,味道甜而不腻
🔹Coconut Lassi $38
呢款椰子酸奶都唔错,面头仲洒上椰丝增添口感,散发淡淡椰子味