2023-04-22
食完晚饭,当然要去揾甜品😋本来想去食waffle,不过已经截单😩于是去返好耐以前食过嘅一间甜品店。甜品店有最低消费,每人要叫一份甜品。入座之前,职员会派一份Menu俾客人自己拎埋位😂成个甜品店楼面只有一个职员走全场,带位、落单、收钱、执枱都系佢,做到燥底,所以态度都麻麻🥶隔离枱仲好似出错甜品🫣难得我哋全部都食榴梿,其中一个朋友,仲要全屋企得佢一个食,平时无得食😂机会难得,即刻叫咗啲榴梿甜品😏榴金岁月 ($59)同平时𠮶啲唔系好一样🤔其他地方通常系西米露底,哩度系用芒果糖水底,味道系杨枝金露,再加榴梿,好奇怪😕唔推荐🙅🏻♀️榴梿飘香忌廉泡芙窝夫 ($84)Durian x cream puff x waffle甜品卖相好靓,配埋乳酪雪糕🍦窝夫脆口,唔会好干。糖浆另上,要几多落几多。不过有奶霜同雪糕,唔落糖浆都已经好好食。我觉得每样嘢独立分别都好食,但放埋一齐就唔系好夹😅尤其系个乳酪雪糕好雪好酸,同榴梿味唔系好夹😅积及橙心 配乳酪雪糕 ($64)Orangee Choco Lava Vocako远远已经闻到好香嘅橙味,一样配乳酪雪糕,卖相靓仔。我觉得三个甜品入面,哩个系最好食嘅一个。甜品店
本来想去食waffle,不过已经截单😩
于是去返好耐以前食过嘅一间甜品店。
甜品店有最低消费,每人要叫一份甜品。
入座之前,职员会派一份Menu俾客人自己拎埋位😂
隔离枱仲好似出错甜品🫣
机会难得,即刻叫咗啲榴梿甜品😏
榴金岁月 ($59)
同平时𠮶啲唔系好一样🤔
唔推荐🙅🏻♀️
榴梿飘香忌廉泡芙窝夫 ($84)
Durian x cream puff x waffle
甜品卖相好靓,配埋乳酪雪糕🍦
窝夫脆口,唔会好干。
糖浆另上,要几多落几多。
不过有奶霜同雪糕,唔落糖浆都已经好好食。
我觉得每样嘢独立分别都好食,但放埋一齐就唔系好夹😅
尤其系个乳酪雪糕好雪好酸,同榴梿味唔系好夹😅
积及橙心 配乳酪雪糕 ($64)
Orangee Choco Lava Vocako
远远已经闻到好香嘅橙味,一样配乳酪雪糕,卖相靓仔。
我觉得三个甜品入面,哩个系最好食嘅一个。
甜品店感觉退步好多,无论味道同服务都退步好多。有一个客人拎咗一个好大嘅背囊,食到中途,个背囊跌落地,职员呼喝个客人即刻执返😅
唔知道甜品店有冇转手,但印象中铺头名冇转。
应该下次唔会再食啦,埋单三个人成$200,唔抵食,而且系唔好食😟