2023-05-14
同埋朋友一齐去坚尼地城揾嘢食,呢间餐厅都几出名,听讲系之前大叔的爱的拍摄场景,空间好大,环境舒适🥰✅特选"真"龙虾汤上菜个阵仲系热嘅,店员就系我地面前倒出黎🦞龙虾味非常浓郁,真系好好饮😳✅清酒煮纽西兰蚬蚬肉好大粒完全无沙,味道好鲜甜✅酸甜香梅芝麻汁鸡翼鸡翼外脆内软,香梅芝麻汁几特别,几开胃🐔✅牛肝菌杂菌意大利饭意大利饭饭粒饱满,唔会太干身,配埋牛肝菌同杂菌嘅味道层次丰富✅精选牛肉汉堡牛肉汉堡几有口感,而且蔬菜同菇都好新鲜🍔汉堡劲大份,虽然俾平时贵小小但真系好足料🤪仲有大量薯条🍟✅酥皮芒果拿破仑拿破仑非常出色,一定要点‼️芒果新鲜香甜,拿破仑好酥脆,中间夹住云尼拿酱,配搭好睇又好味😋✅黑朱古力心太软朱古力唔会太甜,流心做得好好👍🏻而且隔离个雪糕仲配咗脆脆饼,成个口感都提升咗🥰✅朱古力曲奇奶昔oreo味好突出,都几好饮🍫✅鲜果乳酪沙冰 有三种口味选择:芒果、香蕉、牛油果芒果口味味道清新🥭💛好味指数:4.8/5
💜回头指数:4.8/5🐻总结呢度啲嘢食都唔错,特别系甜品,一场黎到记得去洗手间,有惊喜🤣📍Chill and Grill (西环)西环加多近街57号地舖
✅特选"真"龙虾汤
✅清酒煮纽西兰蚬
蚬肉好大粒完全无沙,味道好鲜甜
✅酸甜香梅芝麻汁鸡翼
鸡翼外脆内软,香梅芝麻汁几特别,几开胃🐔
✅牛肝菌杂菌意大利饭
✅精选牛肉汉堡
✅酥皮芒果拿破仑
✅黑朱古力心太软
✅朱古力曲奇奶昔
oreo味好突出,都几好饮🍫
✅鲜果乳酪沙冰
有三种口味选择:芒果、香蕉、牛油果
芒果口味味道清新🥭
💛好味指数:4.8/5 💜回头指数:4.8/5
🐻总结
📍Chill and Grill (西环)
西环加多近街57号地舖