2023-08-04
📍坚尼地城法式小餐馆‼️• 好creamy嘅ravioli😍 -- Comptoir🍷·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_坚尼地城#pigfoodiexhk_法国菜==========================前排同男朋友嚟咗呢间位于坚尼地城嘅小餐馆~餐厅主要系高凳Bar台位,有唔少外国人饮酒chillchill~😎------------------------------⭐️Mini Cheese Beef Burger $118 (4.1/5)本身其实最想食beef tartare,点知𠮶日唔知做乜眼残睇唔到呢个item🌚😅😅😅仲以为已经off咗menu,我又傻下傻下唔问下waiter,最后就点咗呢个🥲(最后发现其实beef tartare根本一直都在....🥲,好L后悔...)anyway,呢个burger 其实都唔错嘅,beef patty香口juicy肉味香浓,包体够松软,但就无话好惊喜~·⭐️Ravioli du Royans with creamy tarragon sauce $118 (4.5/5)呢
#pigfoodiexhk_坚尼地城
#pigfoodiexhk_法国菜
==========================
呢个item好好味,必点‼️😍忌廉汁非常creamy,几重奶香😆ravioli沾满酱汁,如果烟韧少少会更好!
⭐️Squid Ink Linguine, Grilled Cuttlefish $138 (4.2/5)
墨鱼汁意粉烟韧几有咸香,墨鱼仔鲜甜~整体正常发挥😬
整体嚟讲推介ravioli!😍有机会想去再试beef tartare….🥹🥹有冇人食过可以话我知好唔好食?🥹
卖相:3.5/5
味道:4.2/5