2023-08-04 422 浏览
之前因为拍嘢而经过附近发现系吉席街转角位有呢间法式Cafe 今次决定来试试当日两点左右到幸运地包咗场Cafe装修十分适合打卡,所以对食物都冇乜大期望Cafe主要以轻食为主 (all day breakfast, cake,coffee)舖头系one man band做晒,上菜速度可接受(可能因为得我地一枱客)我地叫咗一份ADB,一份sourdough,两杯咖啡,两件sweet由于天气太热所以果断坐室内舖头份咗两边 如果想坐转角玻璃位 要系侧门入 食物亦要开门过隔离自己拎店内得4张二人枱,另一边有两张高枱Le GoûterADB包括le roll,肠,炒蛋,ham,French cheese,蕃茄仔,沙律菜份量唔大,le roll好好食,香港暂时唔多地方有得食,衬热食落好脆 质地食落比牛角包实正,夹佢个蜜糖French cheese食好正Salmon & Avocado 过百蚊而得一块sourdough其实好少,不过上面嘅牛油果酱都几厚,面头两块烟三文鱼都厚切过平时果啲Iced Black, Flat white咖啡豆偏fruityCitrus tart好味,酸度够晒,中间个圆形位有啲似
之前因为拍嘢而经过附近
发现系吉席街转角位有呢间法式Cafe
今次决定来试试
当日两点左右到幸运地包咗场
Cafe装修十分适合打卡,所以对食物都冇乜大期望
由于天气太热所以果断坐室内

店内得4张二人枱,另一边有两张高枱

Le  Goûter  Breakfast

Le Goûter

Salmon  &  Avocado

Salmon & Avocado

Iced Black, Flat white
咖啡豆偏fruity

Citrus tart
好味,酸度够晒,中间个圆形位有啲似citrus mousse 面头仲有啲citrus peels

Canelé
虽然呢样等得比较耐,但好好食,外面充满焦糖香气,入面茶味十足,质地够晒qq

2023-08-03
$187.5 (午餐)