2024-01-14
人气窝夫店夏雪终于返嚟,今次选址喺坚尼地城B出口附近,环境都几舒适宁静,想周末过嚟静静地,食吓嘢就啱晒啦。嚟到呢度就当然要试吓窝夫啦。呢度嘅咸味窝夫可以先拣一款「Cream Cheese Salad Waffles 」再加一至两款topping。新鲜热辣整起嘅窝夫外脆内软仲有啲蛋香味添👏🏻,后面仲放上一片嘅cream cheese,口感柔软顺滑,味道带点酸,令窝夫味道更浓郁!今次我就拣咗红酒炖牛肉,牛肉入味,肉质软嫩,而酱汁味道浓郁,同窝夫🧇一齐食,配搭都几特别。甜品我就点左呢一杯Tiramisu。呢一杯Tiramisu 落左好几层手指饼同cheese mix,所以卖相都几靓。而且用左Buzz 甜酒,所以酒味会更浓更香👍🏻。钟意食窝夫嘅朋友,不妨要来试吓啦~