2017-10-08 114 浏览
点解到咗十月,天气都仲咁热㗎,今晚同家姐行完街,佢就带我去食雪糕!今次去到屋企附近嘅石塘咀,估唔到屋企附近都会有雪糕食!呢间小店叫Grandy Mary,只有外卖,不设堂食,入面嘅食物好多元化,除咗雪糕之外,仲有饮品同鸡蛋仔。我同家姐谂咗一阵,决定一人叫一个鸡蛋仔同雪糕。最后,我哋分别叫咗Fancy Pop/Salt Rock雪糕同肉松/朱古力怪魔味鸡蛋仔。鸡蛋仔新鲜出炉,热辣辣,先讲肉松味,好足料,粒粒都有肉松,咸咸地,几好味。朱古力味鸡蛋仔由好多朱古力粒所做成,半溶嘅朱古力丰富咗鸡蛋仔嘅层次。到雪糕喇,我个Fancy Pop有朱古力棒、焦糖爆谷、脆皮朱古力同焦糖酱,一咬落去,有唔同嘅层次,有脆,有硬,有甜等,雪糕用日本北海道3.6牛乳所整成,雪糕既幼滑,又唔太甜!家姐个Salt Rock有岩盐焦糖脆粒、脆皮朱古力酱同自家制脆脆,三重脆感啊!至于雪糕,佢就拣咗乳酪,食落好fresh,值得推介!系甜品腔嘅你一定要去试试!

甜品腔嘅你一定要去试试!
2017-10-02
外卖自取