2018-08-24 1404 浏览
Gastrobox The Union位于坚尼地城卑路乍街,喺坚尼地城站C出口经科士街行过黎都算方便,呢度环境装修有Grand既感觉,配合头上灯饰同摆设都好有格调午市套餐选择都几多元化!我地最后叫左两未点菜便已送上热辣辣餐包意大利香草包焗至香脆,配上黑醋一同食用一流哦!餐汤分别点左龙虾汤同黑松露蘑菇汤各一个。龙虾汤微微偏咸,但有浓郁龙虾味同有虾肉在内都算足料!而Creamy既黑松露蘑菇汤则要大赞!啖啖蘑菇肉而且有浓香黑松露香味,足料之余好有口感蕃茄水牛芝士烟三文鱼蟹肉沙律够哂大碟!沙律菜新鲜,水牛芝士软绵绵而且富有奶香,蟹肉十分新鲜之余仲啖啖肉!沙律配合烟三文鱼同橄榄油够香之余亦好fresh香草大虾忌廉汁扁意粉大虾好大只,虾肉鲜嫩唔会焗到太干身,师傅好细心地先帮我地一分为二,用香草等配料焗香左既虾亦容易起出虾肉食另外以忌廉汁煮成既意粉好Creamy,配上七彩缤纷既配菜煮得健康之余亦有口感西班牙特级烤猪排烤猪排肉质鲜嫩,脂肪比例均匀,食落唔会太油,猪味好浓郁哦!另外配上鲜制薯蓉,食落仲有粒粒薯仔肉,大满足啊

意大利香草包焗至香脆,配上黑醋一同食用一流哦!

蕃茄水牛芝士烟三文鱼蟹肉沙律

香草大虾忌廉汁扁意粉