2019-08-31 151 浏览
相信唔少朋友仔都应该食过阿元来了😂前排就同朋友去咗坚尼地城食佢既副牌- 阿元菜市场🥘感受到老板在设计上花了不少心思,菜市场装修加上怀旧嘅摆设,好似去咗菜市场打边炉咁😆我同朋友各自拣左西班牙黑豚猪肉($159)同安格斯牛肉($179)作主食🥩汤底就拣左麻辣同蔬菜牛肉好鲜嫩,肥瘦适中👍🏻牛肉味亦都非常浓黑豚猪肉肥既部分比较多 但系食落去好滑😋至于蔬菜同丸类方面 每人可以拎一个篮出去任拣新鲜蔬菜🥬店员会为你推介台湾直送既蔬菜,叫你试下👍🏻蔬菜系可以不断出去拎㗎💜另外我哋仲加咗一份蛤蜊($49)😄好大只而且冇沙☺️唔错👍🏻_饮品方面,当然主打台式饮料,我哋就叫咗百香果红茶同绿茶 感觉很清新亦都唔会话太甜另外仲有其他特色台式小食😄大家下次黎都可以试吓😚
汤底就拣左麻辣同蔬菜
牛肉好鲜嫩,肥瘦适中👍🏻牛肉味亦都非常浓

黑豚猪肉肥既部分比较多 但系食落去好滑😋

_