同两个朋友食完晚饭之后想食下甜品,听过好多朋友介绍依间夏雪好好味,于是慕名黎到坚尼地城一试铺头既地点好方便,地铁站直行转左就到。大约八点半到达,虽然唔洗等位,但入面已经坐到好满,店员既服务态度好好,一入去好快手就俾左三杯水我地。而老板就拎左个iPad出黎,好有礼貌咁逐一介绍唔同嘅Waffle同甜品俾我地我地分别叫左Mixed Berries Waffle, Purple Waffle同Choco Banana Waffle食过咁多次Waffle都未听过有紫薯味,当然要点黎试下!大概等左10分钟就有得食,个外观好吸引,未食已经闻到好香!有蜜瓜同豆腐雪糕做伴碟,再洒左紫色粉同糖霜,另外配有糖浆同焦糖脆脆 ,可以淋系雪糕上面,有得食又有得玩!Waffle外脆内软,中间有层好香浓既紫著,甜度岩岩好,配上Waffle嘅味道简直一流!蜜瓜好甜好新鲜,焦糖好有口感,美中不足系雪糕嘅浓度一般,但有糖浆补救。试左啖友人嘅Mixed Berries Waffle同Choco Banana Waffle,2碟嘅外观都好吸引,前者士多啤梨好甜好新鲜,后者雪糕好有浓厚朱古力味,香蕉上面有D焦糖脆脆同花生碎,混堆

食过咁多次Waffle都未听过有紫薯味,当然要点黎试下
!大概等左10分钟就有得食,个外观好吸引
,未食已经闻到好香
Purple Waffle
试左啖友人嘅Mixed Berries Waffle同Choco Banana Waffle,2碟嘅外观都好吸引,前者士多啤梨好甜好新鲜,后者雪糕好有浓厚朱古力味,香蕉上面有D焦糖脆脆同花生碎,混堆一齐食超正
Mixed Berries Waffle
Choco Banana Waffle
食完大概9点几,门口已经见到有好多人排队。
3个人食左$185,价钱合理,整体评分非常好,下次会再带其他朋友黎试
Purple Waffle
Mixed Berries Waffle