2024-10-30 299 浏览
食肆要坚持零味精并为一件简单嘅事😌,因为食物原材料要够新鲜才可以做到😊。Brick by Brick @brickbybrick_sohohk 苏豪士丹顿街,但因种种问题,入口位于嘉咸街(壁画打卡位📸)中间嘅一条巷仔,但其实𠮶度系系苏豪士丹顿街地库☺️。 和风柚子冰山蚌刺身沙律 $148沙律菜🥗非常新鲜,口感爽嫩,配搭爽脆的蚌肉及清甜带微酸的蕃茄仔一齐食,清新又醒胃😋。养生药材沙煲肉骨茶 $172原煲肉骨茶份量好多😍,送上枱时浓烈的药材香味四溢,滚热辣🔥的汤底味道十分浓厚,排骨大件又厚肉,点配特调甜酱,味道甜中带甘,肉味香药味浓,十分滋味😋。其他配食材有生菜、金菇、豆卜及油条粒,吸收咗汤汁嘅精华,味道特香,送饭一流🤤。招牌喇沙烤鸡 $188自家制喇沙酱汁用上多种调味料、香料及辣椒调配而成,味道丰富,香辣惹味😍。烤鸡皮软滑香口,肉质嫩滑juicy,配菜有红萝卜、翠玉瓜及椰菜,香辣清甜又多汁😋。柠檬薏米水(冻) $68薏米味道香浓,带微微柠檬香气🍋,唔太甜,饮完感觉好舒服🤗。柚子伯爵茶(冻) $68淡淡的茶香中🫖,渗出柚子🍊香甜味,味道互相平衡,冰凉顺喉😋。

和风柚子冰山蚌刺身沙律 $148

养生药材沙煲肉骨茶 $172

招牌喇沙烤鸡 $188

柠檬薏米水(冻) $68
薏米味道香浓,带微微柠檬香气🍋,唔太甜,饮完感觉好舒服🤗。

柚子伯爵茶(冻) $68

2024-10-17