2024-11-29
近期我哋去咗一家叫「留港」嘅餐厅,真系一个唔错嘅选择!今次我哋点咗几样嘢,等我同大家分享下我嘅感受。首先,日式咖喱招牌炸鸡滑蛋盖饭,呢道菜真系好正!炸鸡外脆内嫩,咖喱酱嘅味道香浓,搭配上滑蛋,真系一口咬落去,所有味道都混合得刚刚好,令人回味无穷。其次,经典厚玉子蛋三文治,玉子蛋好厚实,口感滑顺,配搭嘅面包新鲜松软,食落去非常舒适。每一口都好享受,绝对系三文治嘅一绝!再者,秘制卤水鸡翼,味道非常入味,卤水酱料香料味十足,鸡翼肉质鲜嫩,啖啖肉都好有口感,绝对系下酒好选择。最后,白桃苹果梳打,清新嘅饮品,啱啱好可以解腻,白桃味道自然,饮落去非常爽口,非常适合配搭重口味嘅菜式。留港呢间餐厅无论系食物质素定系服务态度都好出色,绝对值得一试!如果你钟意日式食物或者想试下新嘢,记得来呢度食一餐!