2019-06-05 443 浏览
琴晚去接男朋友收工,上OpenRice 揾食期间发现左呢间以坚果奶代替牛奶做奶盖嘅饮品店,即刻决定试下我叫左杯季节限定嘅芒芒坚果奶盖茶,$38,少贵,但一拎到手已经哗左出黎,因为睇得出芒果肉好足,都算值回个价钱。饮落去仲surprise! 因为同坊间其他奶盖茶好唔同首先,坚果奶盖系用左5种坚果去整,虽然我饮唔出5只味,但榛子味好浓好正,而且比出面嘅奶盖厚身,十分欣赏!系拎饮品嘅时候,店员好贴心咁附上一只胶匙俾你尽情享用奶盖,我好似食雪糕咁𢳂黎食,好满足第二,我每逢去试新饮品店都会系第一次时叫全糖,想试原汁原味我今次都叫左全糖少冰,就算系全糖,甜度都啱啱好,唔错!第三,正如上面讲,芒果肉好多,所以芒果味好香浓。茶味虽然唔算好重,但淡淡地咁中和左芒果同奶盖嘅腻,就算饮成杯都唔会觉得好腻,罪恶感都无咁大饮一杯饮品,可以有食紧甜品嘅感觉,大赞!一定会再去

饮落去仲surprise! 因为同坊间其他奶盖茶好唔同

第二,我每逢去试新饮品店都会系第一次时叫全糖,想试原汁原味
我今次都叫左全糖少冰,就算系全糖,甜度都啱啱好,唔错!

芒芒坚果奶盖

饮一杯饮品,可以有食紧甜品嘅感觉,大赞!一定会再去

2019-06-04
  • 芒芒坚果奶盖茶