2017-04-19 860 浏览
约左朋友西环影日落同天空之境,影完行出黎系电车总站对面既呢间餐厅,听佢讲坚尼地城除左楼价之外,餐厅都坚离地,呢间食物水准同价钱都算贴地,所以一早订左位,行出黎唔使等位就可以入座。冰川冻鲍,口感一流,上面个个唔知咩汁,冰底塾住,买相好哗哗哗,呢个一上,第一时间相机食先,上枱时只猫识喷烟,应该系加左干冰,外脆内暖,值得一试。黑白芝麻鸡,呢个呢,好似比较少地方有得食,成只鸡外面沾满晒黑白芝麻,但食起黎好香,鸡都唔会太干,好味道。主角黎啦,避风塘炒蟹,啲蒜蓉劲好食,我用黎𩠌饭,食完先知有二食可以炒米粉,蟹好大只实肉,加埋枝ASHAI ,爽爽爽。由于同行有人唔食得辣,所以叫左只姜葱传统既味道黑松露蛋白炒饭,饭干身,虽然齌齌地,只有菇粒菜粒同蛋白,但加埋啲黑松露酱又几好食㖞,上枱已经闻到好香了。成枱呢个比较逊色小小,唔系因为唔好味,系因为佢一上枱个卖相差左少少。总括黎讲,味道好好,价钱都唔算好贵,下次再黎希望可以保持到水准。

冰川冻鲍,口感一流,上面个个唔知咩汁,冰底塾住,买相好
冰川鲍鱼
冰镇咕噜骨
黑白芝麻鸡
避风塘炒蟹
由于同行有人唔食得辣,所以叫左只姜葱传统既味道
姜葱蟹
黑松露蛋白炒饭