今日同男朋友唱完k🎤🎵🎶就去左附近揾野食, 见到有间叫爆汗串串🥵🍢🍢嘅餐厅个名几得意就去八下个餐牌先, 原来系食成都串串放题😯, 我同男朋友都未食过所以就入去试下先🤔😆 我地叫左两杯野饮同一d小食就开始我地嘅🔥🌼之旅🙈🙊竹蔗茅根同乌梅汁🥤开胃莲藕片 麻辣指数🌶莲藕片口感爽脆, 加埋微辣嘅酱汁非常醒胃!蒜泥青瓜青瓜🥒几爽口, 但蒜泥唔算多, 味道不过不失香辣无骨凤爪 麻辣指数🌶无骨凤爪微辣带甜, 酱汁入味有嚼劲!麻辣腐皮 麻辣指数🌶🌶麻辣酱汁渗哂入腐皮入面, 香辣味十足, 正😋麻辣鸭血豆腐 麻辣指数🌶鸭血口感唔错, 软嫩细致, 豆腐口感扎实绵密, 下面仲有芽茶铺底, 索哂d辣油, 几好味😋成都串串(中辣🌶) 麻辣指数🌶🌶🌶一上枱已经闻到好香嘅辣油味道, 每款串串🍢🍢都叫左2-4件, 因为份量唔多, 所以建议至少叫✌🏻件! 辣油够热, 味道又麻又辣确实几过瘾😛🌶, 化左妆💄嘅朋友仔小心溶妆🙊🤣我地第一round叫左: 鸡软骨, 猪皮, 鸭舌🦆👅, 鱼片头, 腐皮, 秀珍菇🍄, 豆腐干, 白萝卜, 豆卜, 厚栢叶, 蒿荀, 土豆🥔, 莲藕, 鸡肾整体味道唔错, 几够辣🌶串串愈浸得耐, 辣味愈

竹蔗茅根同乌梅汁🥤

开胃莲藕片 麻辣指数🌶
莲藕片口感爽脆, 加埋微辣嘅酱汁非常醒胃!

蒜泥青瓜
青瓜🥒几爽口, 但蒜泥唔算多, 味道不过不失

香辣无骨凤爪 麻辣指数🌶
无骨凤爪微辣带甜, 酱汁入味有嚼劲!

麻辣腐皮 麻辣指数🌶🌶
麻辣酱汁渗哂入腐皮入面, 香辣味十足, 正😋

麻辣鸭血豆腐 麻辣指数🌶

成都串串(中辣🌶) 麻辣指数🌶🌶🌶
整体味道唔错, 几够辣🌶串串愈浸得耐, 辣味愈劲, -尤其系索汁系列嘅猪皮,秀珍菇🍄, 豆腐干, 萝卜……
食左一阵我地都真系有d流汗🥵, 所以就叫左碗饭🍚同冰粉🥣降降温先🥶🙈😆😆

成都老冰粉🥣
冰粉清凉香甜, 嫩滑爽口, 极速解辣加解暑之选👍🏻🥵🥵

棒棒鸡🐔
极多嘅芝麻酱捞埋鸡肉🐔同青瓜丝🥒, 十分邪恶😈

成都串串encore (中辣🌶)
唔知系唔系条👅已经习惯左中辣嘅味道, 所以当第2次encore嘅时候食落就变得无咁辣🤔, 今次encore除左叫番头先觉得好好味嘅野, 仲叫左d新嘅嚟试下:
成都香肠, 鸡肉肠, 五花肉🐷, 陀陀餐肉🐖, 鱿鱼🦑
所有野食味道都相当唔错, 辣得几爽🤣

总结:食物味道唔错, 服务态度好好, 价格唔贵💵, 中意食辣嘅朋友仔千其唔好错过啦😉

2019-11-02
  • 麻辣鸭血豆腐