2018-10-28 2131 浏览
今日约左fd子出观塘食饭吹下水,记得Table18嘅啤酒唔错,于是就去拎张飞等位。去到大概系七点半左右,出面都有啲人等紧位,但系好彩都唔洗等好耐,半个钟就有位。餐厅入面灯光较暗,环境舒服,好适合吹水。入到去先叫啤酒饮,强推德国黑啤。黑啤唔会好苦,但系有好香嘅麦味,加少少酸味,好易入口。跟住其他野食就陆续咁上。我地今次叫左酥皮龙虾汤,蟹肉菠菜忌廉天使面,卡邦尼pizza,同埋烧烤拼盘。酥皮龙虾汤新鲜焗起热辣辣,个汤嘅味道都几香浓,里面都有啲(虾/龙虾仔?)肉,加上少量蔬菜,增加口感。可惜个酥皮真系唔太新鲜,食落去有少少变酸。虽然系未变坏,但系味道都唔太好。个天使面整体感觉唔错,天使面都挂上忌廉汁;蟹肉不过不失,唔腥。依个面食落比较轻盈,唔会好”漏”。今日嘅重头戏-四人份量嘅烧烤拼盘,有四只大虾,两块猪扒,两块牛扒,一块鸡扒,同埋蔬菜。大虾啖啖肉,不过比较淡;其他肉类反而唔错,无overcooked,好易切得开。蔬菜不过不失。卡邦尼pizza无欺场,坚有生蛋黄喺上面,芝士烟肉蛋浆喺脆卜卜嘅饼底上面,真系唔错。喺依度饮下野吹下水真系唔错,值得推介。———————-P.S. 用恒生信用卡埋单喺

餐厅入面灯光较暗,环境舒服,好适合吹水。

入到去先叫啤酒饮,强推德国黑啤。
啤酒

黑啤唔会好苦,但系有好香嘅麦味,加少少酸味,好易入口。

酥皮龙虾汤

蟹肉菠菜忌廉天使面

烧烤拼盘

卡邦尼薄饼

喺依度饮下野吹下水真系唔错,值得推介。

———————-

P.S. 用恒生信用卡埋单喺主餐牌叫满每400蚊就可以减100蚊,最多可以减到200蚊~
2018-10-26
用餐优惠